Blog bejegyzések

Kinek ajánlott a Piaggio Porter NP6 haszongépjármű?

Kinek ajánlott a Piaggio Porter NP6 haszongépjármű?

A Piaggio Porter NP6-ot olyan vállalkozások számára tervezték, akik megfizethető, rugalmasan alakítható platós haszongépjárműre vágynak, mindenféle egyéb cicomát mellőzve. Mert nem mindenkinek van szüksége ilyen-olyan extrákra, csak, hogy megmagyarázható legyen a magasabb beszerzési ár. Valljuk be, a legtöbben egy megfizethető igáslovat szeretnénk, mellőzve a sallangot.

Na persze, a Piaggio Porter NP6 ennél azért jóval többet tud, de röviden összefoglaltuk, pontosan mik a főbb jellemzők, ami miatt megéri ezt a kisteherautót választani. Keskeny, praktikus: 4,2 – 5,1 méteres hosszúságával egy Peugeot Partner és Expert közti méretet fedi le. Ez azonban egy platós kisteherautó, tehát teljesen más feladatokra találták ki. A motor a vezetőfülke alatt található, hiszen a kialakítása kamionfülke-szerű, ennek köszönhető többek között az ideális helykihasználhatóság is.

A fix platós Piaggio 3 méter feletti hosszúságú platóval is rendelhető, ami akár 4 darab Euro raklap elpakolására ad lehetőséget. A 80 centiméter magasan húzódó rakfelület könnyű pakolhatóságát a kétoldali, vagy a hátsó alumínium fal lehajtásával érhetjük el. Klasszikus, alvázas felépítésű kisteherautóról van tehát szó, hátul a laprugókhoz kapcsolódó, merev hidas felfüggesztéssel. Nem csak szimpla, hanem ikerkerekes kivitelben is kérhető, így a teherbírás elérheti akár az 1,44 tonnát is és kétféle (L1, L2) tengelytáv közül is lehet választani.

A szimpla kerekű, legrövidebb változatú fix platós, Start felszereltségű alapmodell nettó 7,2 millió forintos alapáron kapható, de némi extrával, elektrohidraulikus billenccsel kiegészítve, az ára így is csak 7,56 millióra szökik fel. Ezzel az opcióval azonban föld vagy sóder szállításánál 45 fokos
rakfelület-emelést lehet elérni. Ebben a felszereltségben egyébként széria a gázüzem, a vezetőoldali légzsák, az ABS és kipörgésgátló, az elektromos ablak, a szervokormány, a központi zár és egy kihajtás előkészítés az erőátvitelről. A klíma a Plus változatban érhető el, ez 315 ezer forinttal kerül többe, de ebben a csomagban már gyári rádió és elektromosan állítható, fűthető visszapillantó tükör is rendelkezésre áll. Ezzel együtt sincs igazán versenytársa a piacon.

A Piaggio Porter NP6 hátsókerék-hajtással érhető el, 1,5 literes, négyhengeres, változó vezérlésű, kínai fejlesztésű benzinmotorral, amely olcsó szervizelést ígér. Ami viszont extra, hogy az üzemanyagköltségek és a CO2-kibocsátás csökkentésére benzin-gázüzeműként üzemel.

Nem kenyere a cicoma és a drága kiegészítők Nem arra tervezték ugyanis, hogy tulajdonosa „villogjon” vele, hanem arra, hogy hűséges társa legyen a munkavégzés során és tegye a dolgát. Cserébe az árába sem kerültek beépítésre a felesleges extrák. Egyszerűen nagyszerű.

Az autóba ülve a színvonal a kishaszonjárművek pár évvel ezelőtti generációit idézi, ugyanakkor pont ezért nem sajnáljuk a munkában elnyűni. Egy DIN-méretű Bluetooth-rádió és gumírozott, USB-s telefontartó található a műszerfalon, ami praktikus és kielégíti a haszongépjárművekkel kapcsolatos igényeinket.

Az ajtózseb is a praktikusságot idézi, hiszen az A4-es mappa kényelmesen elfér az ajtózsebben, a segélyhívógomb mellett pedig lenyitható szemüvegtartó is van, egy telefon pedig a váltó előtti rekeszben is remekül elfér, a kesztyűtartóban pedig akár a szerszámkészlet is helyet kaphat. Azt azért nem mondhatjuk, hogy nyugati méretű tárolóhelyek állnak rendelkezésre, de a munkavégzéshez szükséges praktikum ezt bőven ellensúlyozza.

Mivel kínai és olasz nagyvárosokra fejlesztették, a könnyű manőverezhetőség és fordulékonyság alapvető tulajdonsága a Piaggio kisteherautójának. 68 dBA-s elhaladási zaja jóval alacsonyabb a dízel kiteherautókénál, ezért a belvárosban biztosan jobban fogják szeretni.

Ez a kisteherautó nem annyira autópályára tervezett, sokkal inkább városi munkavégzésre, rövidebb távú szállítmányozásra született. Fő célcsoportja a kertészetek, gazdálkodók, kommunális cégek, kivitelezők, építési vállalkozók és útfenntartók, városfenntartásban érdekeltek lehetnek, de bátran ki lehet próbálni más területen is.

A Piaggio kisteherautók rugalmassága nem luxusban, hanem a munkához szükséges konfigurálásban mutatkozik meg, mindez rendkívül kedvező áron. Ha kompakt célszerszámra, és hosszútávú biztos munkagépre van szükség, a Piaggio Porter NP6 remek választás.

scroll up